Big Brother стигна дъното, гасете телевизора

Силвия и Ирена се сбиха, напсуваха и напуснаха къщата. А ние?
Обновена: 3 сеп 2015 15:31 | 3 сеп 2015 15:30, Александър Попов
195
Big Brother стигна дъното, гасете телевизора
Снимка: Нова тв

Big Brother стигна своето телевизионно дъно с вчерашния епизод. Часове преди старта му ни се натрапваше реклама как ще се види докъде може да стигне езика на омразата, рекламираше се извънредната ситуация, в която две жени се бият. Да, всичко това го имаше, но защо бе излъчено?

Ще кажете, че това не е шоу, което трябва да възпитава, а да забавлява. Така е, но защо продуцентите смятат, че насилието и псувните кой е мангал и кой е човек са забавление? Това се случва и в реалния живот, но никой не ни го натяква като модел на поведение в прайм тайма, на която и да е телевизия. Е, Нова и Big Brother ни го сервираха.

Ясно е, че този сезон, който уж трябваше да бъде голямото завръщане на оригиналния Big Brother е провал. Финансово може и да не е, но морално - отвсякъде. Броят на зрителите също е драстично по-малък от очаквания. Това никой няма да го признае, но е факт. Самата телевизия също "забравя" да се похвали какъв е рейтингът на шоуто. Ами притеснителен е, в противен случай щяхме да се изненадваме как почти всички българи го гледат. Е, за радост не е така, а с епизод като вчерашния ще намаляват още повече.

Кастингът също е провал. Продуцентите ни загатнаха преди месец, че къщата ще прекрачат едва ли не 14 преуспели българи. Влязоха 13, за 14-ия ни вопъл, ни стон. Добре че ни го спестиха, иначе трябваше да разсъждаваме на тема за травестити, европейски ценности и какви сме хомофоби. Пак щяха да ни слагат в едни измислени рамки, сякаш в тази страна живее някакво стадо.

Е, пропуснахме го, но снощи ни "зарадваха" с етнически конфликт. Накратко какво се случи. Вкара се повечко алкохол, преуспелият единствено в собствените и в очите на продуцентите гол модел Силвия се напи. Нападна първо с грозни квалификации ромката Ирена, обиди нея и семейството й, замери я със стол, а накрая напсува и детето й. На агресията на Силвия отвърна и Ирена, стигна се до женски бой и в крайна сметка и двете бяха изгонени. Алелуя! Кръв и зрелища, но нали не сме в древния Рим?

Това бе капката на простотията, която ни демонстрират успелите млади хора на България. Но не се залъгвайте и не генерализирайте. Има успели млади хора, но никога няма да ги видите в Big Brother. Тези в къщата няма как да бъдат модел за когото и да било. Да, те са образи, които срещаме и в нормалния живот, има ги.

Има ги агресивните бизнесмени като Цецо, които са готови да газят всичко и всички. Имат и пари, но те са нещастни по друг начин. И не са в обкръжението на нормалните и успели българи.

Има и такива като Силвия, които мислят, че с две цици напред всички врати са отворени. Но и те са нещастни, защото танцуват на кола на живота по свирката на някой друг.

Има и такива като Богданов - със самочувствие, което се базира на кух национализъм. Мразещи по-слабите, мразещи циганите, мразещи всички. Мислещи, че всичко започва от тях. Но от километри си личи, че мозъците им не са с гънки - те са един мускул. Но когато се появи някой по-мускулест страхът започва да избуява в кафяв цвят на гащичките им отзад.

Не изпадайте в телешки възторг и по една ромка, която има познания от четвърти клас и е намерила някакъв богат човек. С нищо не е повече от златотърсачката Силвия. Тя може да бъде идол само в нейната си общност, където децата масово не стигат и до четвърти клас. Тя може да бъде пример за това, че е родила след 20, а не като повечето роми, които стават родители на 14 години. И толкова.

Едно шоу може да ти напомпа визитката, но може и да те покаже що за човек си. Тези в къщата не си заслужават. Не са успели, не правят шоу. Не правят нищо! Единственият им късмет е, че се излагат в национален ефир. Ще имат един месец медийна известност и ще си отидат там, където бяха и преди - в миманса.

За нас остава утехата, че ако толкова харесваме да гледаме телевизия можем да сменим канала. Най-добре - гасете телевизора и си кажете някоя хубава дума с близките. Не се натоварвайте с неудачници, които ни се представят като успели. Истината за тях лъсва с една чаша алкохол.

А с едно натискане на копчето можем да покажем на продуценти, рекламодатели и тв шефове, че не могат да ни подценяват като зрители и да ни поднасят поредната порция простотия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Big Brother
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То *** е, че такива новини ги публикуват в Фейса.
74
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е резултатът от 75 години руслямски ценности в България! Руслямизация и партии като Атака=ДПС. Насочете всички натовски ракети срещу руслямската държава!!!
73
1
 
14
 
! Отговори
Прав преди 8 години
Мъка е да се гледа тоя брадър, толкова зли хора събрани на едно място е ту мач за малкото останали нормални хорица в България. Вярно е, че тая злоба е навсякъде около нас, но и по тв-то да го гледаш, мерси!!!
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен21 век е и не ти трябват тв програми за да гледаш било то филми или сериали. Единственото ти трябва торент сайт и торент програма
71
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това предаване е пълна помия.
70
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък считам, че това е абсолютно точно отражение на обществено-икономическите отношения в България.Това е следствие от 45 години промиване на мозъци, че всички сме равни ПЛЮС 25+ години промиване на мозъци, че живеем в демократично общество.В крайна сметка се стига до гражданска война!!!
69
3
 
14
 
! Отговори
SS преди 8 години
Е Българио децата незнаят кой е Васил Иванов Кунчев, но за сметка на това се забавляват с прекрасните живи формати по западен стил.Започвам да се замислям дали на продуцентите на подобни предавания не може да бъде потърсена сметка за нанесени вреди.Щом в прибалтика могат да спрът определени програми заради демагогия значи и при нас трябва да може да се спре предаване с явня вреда върху обществоти и най вече върху подрастващите.
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да има *** като коментар 6, които пишат България загива.За щастие България не е Биг Брадър.И няма да загине скоро, колкото и отчаяни форумци да има.
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то останали ли са още луди, които да си губят времето с тия селски драми? Те тия са по-зле и от турските сапунки!
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ми то хората без кабелни и цифрови тв. нямат никакъв избор с тая цифровизация има само 5 програми, ако не гредат Брадъра трябва да гледат турските ревливи сериалчета, а щяха уж да станат през 2015 г. към 50 хаха как излгъгаха хорицата тия *** долни..
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странни хора!Има толкова канали, ами пуснете си друг канал, какво толкова...То в прайм тайма има и порно канали...Аси мрънкането...
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези новини ги пускат всеки ден за да излиза, че едва ли не всеки гледа това шоу. Гади ми се от тези реалити шоута.
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не я гледам тази клоака и не прочетох тази статия,но не мога да разбера защо днес.бг хули ББ,а постоянно пуска статии за него? Пълен игнор и това е,какво ни занимавате?!?
62
1
 
10
 
! Отговори
Даммм преди 8 години
Тези вече се излагат татално с тоя брадър.. само изнасилване още не са измислили сценаристите то какво ли не беше... по- добре да пуснат повторения на Хорейшио...
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато погледнах какви лица са събрали и като видях поведение и изказ си помислих само едно, копаем дъното. Кой ги е избирал не знам но тези са утайката на земята!! Защо се прави това предаване, на какво учи то, това ли ще бъдат нашите деца когато пораснат? Страшна помия е това!!!
60
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
честит Ви щаб на НАТО, ама за него не е важно да пишете....
59
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са руслямските ценности! До това води руслямизацията на Европа! Пълно падение! Забранете руслямската пропаганда и насочете всички натовски ракети срещу руслямската държава!!!
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Попов!!! Хареса ми статията.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Товарищ Сталин, Вы большой ученый,В языкознаньи знаете Вы толк,А я простой советский заключенный,И мне товарищ серый брянский волк.
56
3
 
14
 
! Отговори
Теодор преди 8 години
Когато Dnes.bg напише подобна статия, разбираш че и на тях вече им е кипнало!